Hakkımda

Ben Kimim?

New York, Brooklyn’de özel bir Montessori Okulunda İlkokul Montessori öğretmeni olarak çalışıyorum. Profesyonel olarak 10 yıldır Montessori eğitim alanında çalışmaktayım.

Montessori eğitim alanında diplomasını Mario Montessori tarafından almış eğitmenlerden 3-6 yaş eğitimi aldım. 6-12 yaş Montessori eğitimini AMS vakfının ilham veren öğretmenler bursu ile New York’ta West Side Montessori okulunda tamamladım. 2019-2021 yılları arasında İstanbul’da Öğretmen Eğitim Programı yöneterek ülkemize nitelikli Montessori öğretmeni yetiştirilmesine katkıda bulundum. Aynı zamanda özel okullarda çalışan öğretmenlere İlkokul Montessori eğitimi vererek bu alanda daha çok eğitimcinin yetişmesine katkı sağladım. Sosyal sorumluluk projelerinde devlet kurumlarında çalışan öğretmenlere yönelik seminerler vererek Montessori alanında farkındalık kazandırdım. Bu projeler sayesinde Türkiye’nin birçok ilinde sınıf öğretmeni olarak Montessori eğitimi uygulayan öğretmenler bulunmaktadır.

Selçuk Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği mezunuyum. Üniversite öğrencisiyken Erasmus programı ile Oxford Üniversitesi’ne bağlı Montessori çiftlik okulunda çalıştım.

Eğitimde misyonum Montessori yaklaşımını kullanarak çocukların yaşamlarında fark yaratacak özgün bireyler yetiştirmeyi hedefliyorum. Gelecekteki vizyonum Maria Montessori’nin Kozmik eğitim vizyonunu kullanarak okul kavramını yeniden tanımlamayı ve otantik bireylerin yetişmesini hedefliyorum. Montessori eğitiminin dünya çapında devam eden genişlemesinden heyecan duyuyorum; eğitimin ilkeleri dünyanın her yerindeki çocuklar için geçerlidir. Eğitim yolculuğunda edindiğim tecrübelerim ve birikimlerimle daha çok eğitimci, ebeveyn ve çocuklara dokunarak yardım etmek istiyorum.

Bu yolda kadim bilgeler bize “Meşaleni elden ele geçirmezsen daha fazla ışık elde edemezsin” der.

Hedefim sahip olduğum ışığı paylaşarak daha büyük bir ışık var etmek.

Betül

Sertifikalar

American Montessori Society

Professional Development Nedir?

 

American Montessori Society Professional Development (AMS PD), Montessori eğitimcilerinin kariyerlerini sürekli olarak geliştirmelerine yardımcı olan bir programdır1. AMS PD, Montessori uygulamalarını zenginleştirmek ve alanlarındaki en son gelişmelerle güncel kalmak için yeni fırsatlar arayan öğrenenler için tasarlanmıştır.

Bu sertifikaya sahip olmamız sonucunda açtığımız atölyeye başvuran herkes AMS Professional Development adı altında transkrip almaya hak kazanacaktır. AMS üyesi olarak bu transkrip ile sertifika alabileceksiniz.

 

Hakkımdaki Haberler

Referanslar